Grofvuil en snoeisel toch WEL duurder in LV

Plaatsen we halverwege het afgelopen jaar een bericht dat het ophalen van grofvuil en tuinafval in de gemeente Leidschendam-Voorburg duurder zou worden, lijkt dat toch niet helemaal te kloppen. Op de website van Avalex, waar inwoners van Leidschendam-Voorburg hun afval kwijt kunnen, staat in December 2023 te lezen dat zij € 0,- in rekening brengen. Dit in tegenstelling tot andere gemeenten waar er voor het ophalen en brengen van grofvuil wel betaald moet worden.

En weer is het anders!!!

Met ingang van 1 februari 2024 kunnen inwoners van Avalex-gemeenten maximaal twaalf keer per jaar gratis gebruik maken van de milieustraten van Avalex. Het aantal bezoeken wordt via de (digitale) Avalexpas geregistreerd op het adres van de inwoner. Vanaf het dertiende bezoek geldt een vast tarief per bezoek. Voor 2024 is het tarief vastgesteld op €16,90. Dit bedrag kun je alleen met PIN op de milieustraat betalen.

Wil je meer weten over de tarieven die Avalex berekend, kijk dan op de site van Avalex.

Nieuwe Avalexpas ook verplicht, maar wel gratis

Vanaf dinsdag 23 januari is de nieuwe gratis digitale Avalexpas beschikbaar. De nieuwe versie is beter beveiligd tegen misbruik en vervangt de huidige digitale pas. De oude digitale pas is dan ook niet meer te gebruiken na 31 januari 2024. De nieuwe digitale pas is alleen te activeren in de Avalex App, koppeling met je fysieke Avalexpas is niet meer nodig.

Lees er meer over bij Avalex

Inwoners van Den Haag brengen hun afval naar HMS waar andere regels gelden.