(Nationale) Open Tuinendag

Een terugblik… De ‘Gluren-bij-de buren-dag’ is ooit eens geopperd door een van onze leden en het leek ons daarom een leuk idee dit dan ook maar in de praktijk te brengen. Het weekend van 17 en 18 juni, open tuinen dag op 17 juni, was een mooie gelegenheid om inderdaad eens te gaan gluren bij de buren en met het uithangen van een vlag op je tuin kon je iedereen laten weten dat men welkom was.

Buiten de leden van onze vereniging hebben we ook onze kandidaat-tuinders uitgenodigd en een aantal van hen heeft dan ook dankbaar gebruikt gemaakt van de mogelijkheid een blik te werpen op ons complex en de tuinen die dit weekend opengesteld waren.

Op zaterdag 17 juni is de Nationale Open Tuinendag. Landelijk worden door o.a. Groei en Bloei afdelingen tuinenroutes georganiseerd. Mensen die trots zijn op hun tuin zetten die dag hun tuin open voor bezoekers.

Het bestuur heeft het volgende bedacht:

Laten wij als complex ook een open tuinen dag organiseren onder het motto:

Gluren bij de buren.

De bedoeling is om dit kleinschalig te doen, dus alleen op het complex ATV-Essesteijn en dit jaar onze tuinen niet openstellen voor de buurt door middel van uitnodigingen en reclame maken. Hoewel toevallige wandelaars natuurlijk welkom zijn. Ook wachtlijst kandidaten zullen worden uitgenodigd.

Wie mee wil doen zet zijn tuinhek open en plant een vlag bij zijn/haar tuin, zodat zichtbaar is dat je tuin opengesteld is, en zorgt dat je vol trots je tuin laat zien aan mede tuinleden. Tip: Misschien heb je nog stekken of zaailingen om mee te geven aan bezoekers.

Als je je eigen tuin openstelt, kun je niet naar een andere tuin om te gluren. Daar hebben we wat op bedacht: Op 17 juni stellen mensen met een even tuinnummer ( 2, 4, 6, enz.) hun tuin in de middag open en op 18 juni, ook in de middag, mensen met een oneven tuinnummer (1, 3, 5, enz.) Staat er op 17 of 18 juni geen vlag bij een tuin, dan is die tuin niet open voor ”gluurders”

We zijn nieuwsgierig om je tuin te bekijken.

Namens het bestuur,

Bep Beerbaum