Snoeisel bij Avalex aanbieden wordt duurder

Diverse media melden dat het vanaf 1 Juni 2023 aanbieden van oa. tuinafval in de gemeente Leidschendam-Voorburg duurder zal worden. Inwoners van Leidschedam-Voorburg zullen vanaf die datum moeten gaan betalen voor het ophalen van grofvuil. Ook mag men nog maar 2 vierkante meter aan grofvuil aanbieden, waar het eerst 3 vierkante meter was. De gemeente heeft berekend dat het ophalen van grofvuil, waar ook tuinafval toe behoort, €12,50 per keer zal gaan kosten.

Ook het zelf wegbrengen van grofvuil, dus ook snoeisel, zal een kostenplaatje opleveren. Voor de eerste 12 keer per jaar zal dit nog gratis zijn, maar voor ieder extra bezoek aan de milieustraat wordt dan €19,00 in rekening gebracht.

Betalen voor grofvuil bij afvalbrengstation

Daarnaast heeft Avalex ook besloten dat je maximaal 12 keer per jaar gratis naar het afvalbrengstation mag komen met grofvuil. Nu zit daar geen limiet aan, maar wanneer je vanaf 1 juni vaker dan 12 keer per jaar grofvuil naar het afvalbrengstation wilt brengen, betaal je 19 euro per keer.

Citaat: leidschendam-voorburg.tv

Deze aanpassing is van toepassing voor inwoners van Leidschedam-Voorburg die hun afval bij de milieustraat in Rijswijk kunnen brengen. Voor inwoners van Rijswijk en Nootdorp gelden andere regels die men kan vinden op de website van Avalex.

De gemeente Den Haag hanteert weer andere regelgeving. Daar wordt het vuil namelijk verwerkt door een ander bedrijf. Daar leest U meer over op de site van de gemeente Den Haag of bij de haagse afvalverwerker HMS.