Ons insectenhotel

Insecten zijn belangrijk in onze natuur. Zonder insecten wordt het natuurlijke leven een stuk moeilijker.

Insecten verdwijnen onder andere door toedoen van de mens. Klimaatverandering is daar ook een gevolg van en dieren, en met name insecten, kunnen daar het eerste slachtoffer van worden. Om de natuur toch een beetje te helpen zijn er in het verleden insectenhotels bedacht waar de diverse soorten insecten een eigen leefomgeving kunnen vinden.

Insectenhotels zijn natuurlijk niet alleen de oplossing voor het tekort aan insecten, want ook insecten dienen ook voedsel te kunnen vinden. En daar is dan ook weer een insectentuin nuttig waar deze diertjes genoeg voedsel kunnen vinden.

Met onze insectentuin proberen we een leefomgeving te creeeren waar bijen, hommels een andere insecten een goede voedselbron kunnen vinden. Hiermee hopen we deze nuttige diertjes en de natuur in het algemeen te helpen.

Het insectenhotel is niet alleen een onderkomen voor diverse insecten, maar ook andere dieren kunnen hier van profiteren. De diverse insecten die hun intrek nemen in het hotel kunnen ook als voedselbron voor bijvoorbeeld vogels dienen.

Lees meer over insectenhotels bij Wikipedia en Omroep Max