In een oase van rust, gelegen tussen de drukte van Den Haag en Voorburg,
vindt u het volkstuinencomplex van Amateur Tuindersvereniging Essesteijn.

Welkom op de website van ATV Essesteijn.

ATV Essesteijn is een vereniging met een mooi tuinencomplex voor mensen die op zoek zijn naar een geweldige plek voor een moestuin, bloemen- of plantentuin. Hier heeft u de mogelijkheid in alle rust groente en fruit of schitterende bloemen te kweken.


Verhalen van onze tuinders

Tuin 41
Jaren geschiedenis

Alle tuinen zijn allemaal ongeveer even oud, maar dat geldt niet voor de tuinders waarvan er sommigen al bijna 40 jaar op hebben zitten…

Tuin 22
Van wildernis naar…

Tuin 22 is sinds 2020 van eigenaar gewisseld. Het was een hele klus om er iets leuks van te maken en we denken dat het aardig gelukt is…

Tuin 3
Een tuin met een verhaal

In het verleden was tuin 3 het domein van iemand met een visie. Helaas verliep dat niet helemaal goed en hebben we iets anders bedacht…


De laatste berichten

 • Help de egel de winter door
  In de herfst eten egels zich vol met alles dat ze kunnen vinden: slakken, regenwormen, vruchten en paddenstoelen. En dat is hard nodig, want in de afgelopen droge zomer was het voor egels erg lastig om genoeg voedsel te vinden.
 • Wachtlijst weer open op 1 februari 2023
  In januari van ieder jaar benaderen we de huidige kandidaat-tuinders die op deze wachtlijst staan omtrent de verlenging van de inschrijving. Na deze inventarisatie gaat de wachtlijst weer open
 • Hek op slot
  Weten we het nog? Buiten het seizoen, met weinig mensen op het complex doen we het hek op slot. Het verleden heeft helaas aangetoond dat dat moet..
 • Wezeltje… misschien een vast bezoeker
  Volgens sommige leden worden onze tuinen met enige regelmaat bezocht door een of meer wezels. Dit kleine diertje behoort tot de marterachtigen en leeft voornamelijk van muizen en andere kleine dieren. Toch kan een wezel ook grotere prooien verorberen.
 • Uil gespot… een fraai gezicht
  Vogels als een kraai, roek, roodborstje, kool- en pimpelmeesjes zijn geen ongewone verschijning op ons complex. We hebben ze gelukkig in grote getale in en rond onze tuinen. Een uil daarentegen is dan wel even een ander verhaal.
 • Vossen op het complex
  Sinds enige tijd wordt ons complex bezocht door een tweetal vossen. Een van de twee is wel een bijzonder exemplaar, want deze heeft maar drie poten.