Uil gespot… een fraai gezicht

Een kerkuil bezoekt onze tuinen

Vogels als kraaien, eksters, roodborstjes, kool- en pimpelmeesjes zijn geen ongewone verschijning op ons complex. We hebben ze gelukkig in grote getale in en rond onze tuinen. Een uil daarentegen is dan wel even een ander verhaal.

Afgelopen weekend wilde ik onze tuin even checken op de algehele staat omdat het al een aantal dagen achtereen geregend had. Aangekomen op het complex liep ik Aad tegen het lijf, die eigenlijk hetzelfde bij zijn tuin wilde doen. Onze tuin had niet echt veel last van het water, maar die van Aad was toch een ander verhaal.

Om toch even ook andere tuinen te checken deden we een rondje langs de andere tuinen toen plotseling een grote vogel op vloog. Bij nader inzien bleek dit zeer waarschijnlijk een kerkuil geweest te zijn en we hebben nog even staan kijken hoe deze uil door een aantal kraaien verjaagd werd.

Uilen zijn nuttige vogels die leven van kleine knaagdieren waar wij als tuinliefhebbers graag vanaf willen. Uilen zijn over het algemeen nachtelijke jagers en we zien ze daarom ook bijna nooit. Daarom was deze ontmoeting toch wel bijzonder.

Wil je meer lezen over uilen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Uilen_(orde)
Wil je meer weten over de kerkuil: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kerkuil