Leuke websites

Er is meer in de wereld dan de website van Amateur Tuindersvereniging Essesteijn. Hieronder vind je diverse sites die iets met de natuur of moestuinen te maken hebben.

AVVN
Logo AVVN
AVVN

AVVN maakt zich sterk voor het behoud en uitbreiding van groen in de woonomgeving. In iedere wijk, dorp of stadsdeel in Nederland willen we samen kunnen tuinieren. Buurtgroen zorgt behalve voor plezier en verbinding, ook voor meer biodiversiteit en heeft een positief effect op het klimaat. De luchtkwaliteit verbetert erdoor en groen zorgt bijvoorbeeld ook voor verkoeling. Groen maakt een buurt, dorp of stad echt leefbaar. Lekker leven doe je tussen het groen, zo simpel is het

Egelhuis
Logo Egelhuis.nl
Egelhuis

Egels staan het hele jaar aan grote gevaren bloot. Daarom is het belangrijk onze stekelige vriendjes te beschermen met een goed egelhuis voor de winterslaap. De grootste gevaren voor de egels zijn longziektes, plotselinge weersveranderingen, parasieten, rijdende auto´s en het verlies van een geschikte leefomgeving. In de stad kunnen egels vaak alleen schuilen in struiken of in een oude autoband.

IVN Natuureducatie
IVN

IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Onze e-learnings zijn daar ook een belangrijk onderdeel van. Een prettige en laagdrempelige manier om in jouw eigen tijd en omgeving kennis te maken met de natuur.

Makkelijke Moestuin
Makkelijk Moestuin

Er wordt veeeel te moeilijk gedaan over moestuinieren. Talloze boeken, methodes, materialen… en alles spreekt elkaar tegen.
Wat moestuin-beginners nodig hebben is één duidelijk systeem. Met goeie, duurzame spullen. Daarom zette ik de Makkelijke Moestuin op. Al 40.000+ zijn er mee aan de slag gegaan, en ze zijn allemaal blij.
Als je wilt help ik jou ook. Van opzetten tot oogst.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten bezit en beheert meer dan 108.000 hectare Nederland. We maken ons sterk voor alle natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die wij beheren, maar ook daarbuiten. Want we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu.

Vogelbescherming

Vogelbescherming Nederland is een onafhankelijke, landelijke natuurbeschermingsorganisatie. Een actieve vereniging die onder meer wordt ondersteund door zo’n 140.000 leden, door bedrijven, fondsen en instellingen. Vogelbescherming is de Nederlandse partner van BirdLife International, de organisatie die wereldwijd opkomt voor vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming is opgericht in 1899 en in Nederland de organisatie voor de bescherming van alle wilde vogels en hun leefgebieden.

Zaaikalender 2023
Zaaikalender

Deze site is gemaakt met als doel een zo volledig mogelijk overzicht te geven van verschillende zaai-data.

Zuid Hollands Landschap

Het Zuid-Hollands Landschap is een natuurbeschermingsorganisatie in de drukste provincie van het land. Wij stellen natuur veilig door gebieden aan te kopen, deze te onderhouden en voor iedereen toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds de oprichting van de stichting op 12 juli 1934! Dankzij de hulp van vele vrijwilligers, 50.000 Beschermers en bedrijfsvrienden maken we Zuid-Holland steeds een beetje mooier.