Wezeltje… misschien een vast bezoeker

Volgens sommige leden worden onze tuinen met enige regelmaat bezocht door een of meer wezels. Dit kleine diertje behoort tot de marterachtigen en leeft voornamelijk van muizen en andere kleine dieren. Toch kan een wezel ook grotere prooien verorberen.

Een wezel is zowel ‘s-nachts als overdag actief, waarbij hij op onregelmatige tijden rust neemt. Het zal echter niet meevallen een glimp van dit diertje op te vangen, temeer ook omdat hij behoorlijk schuw is. De dieren leven vooral in heggen, struikgewas en bosranden, maar ze kunnen overal overleven, zolang er voldoende beschutting en prooi is. Zodoende zijn ze te vinden in een grote diversiteit aan gebieden: van graslanden tot bossen, van zandduinen tot in bergen en van moerassen tot woestijnen.

15 juli 2022: De wezel is al meerdere malen gespot en zelfs op de foto gezet (foto volgt later). In de schemering van de avond kwam het kleine diertje tevoorschijn en daarmee lijkt het wezeltje een plekje te hebben gevonden op ons complex.

Twee dagen later is het diertje ook gezien op de parkeerplaats waar hij onder een auto verdween en verder zijn weg vervolgde.

Wil je meer weten over de wezel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wezel_(dier)